logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY 2024: de tweede seizoenshelft start op 6 & 7 september te Roeselare!

Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY 2024: de tweede seizoenshelft start op 6 & 7 september te Roeselare!

Afspraak op 6 & 7 september te Roeselare, want dan opent de A&D Omloop van Vlaanderen niet alleen de tweede seizoenshelft van het Belgian Rally Championship, maar in het zog van de ‘oudste rally van België’ volgen de tenoren uit het regularity-gebeuren ook dit jaar de -grondig aangepaste- klassementsproeven.

De Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY blijft trouw aan zijn vast concept. Alle regelmatigheidsproeven zijn afgesloten voor het overige verkeer waardoor de gemiddelde snelheid kan oplopen tot 65 km/u. Regularity rijden met extra sportieve uitdagingen voor de piloot  terwijl de veiligheid meer dan gegarandeerd is! Wie het qua stuurwerk liever wat rustiger aan doet, kan dit jaar terecht in een tweede categorie, waarbij de gemiddelde snelheid maximaal 50 km/u bedraagt. Een categorie regularity rijden in zijn puurste vorm. De regularity wedstrijd is niet zomaar een uitbreiding van de snelheidsrally, maar een afzonderlijk organisatie-comité 100% toegewijd aan de regularity-categorie staat klaar om de deelnemers te ontvangen in de Regularity Village, een afzonderlijk car park middenin het servicepark waar de moderne rallywagens brullen inclusief een voor de regularitydeelnemers voorbehouden cateringruimte met zicht op het wedstrijdcentrum van de snelheidsrally! Een unieke belevenis!

Meer actie op vrijdagavond
Sportief verantwoordelijken Bjorn & Jens Vanoverschelde staken de afgelopen weken de koppen samen met de organisatoren van de A&D Omloop van Vlaanderen om het concept van de 2024-editie te bepalen. “We weten uit ervaring dat de organisatoren hun parcours jaarlijks grondig wijzigen, maar dit jaar zijn we meer dan verrast! Bij het bepalen van het tracé is duidelijk gedacht aan de regularity rijders, want het nieuwe tracé bevat dit jaar tal van technische passages die het aanhouden van de gemiddelde snelheid zullen bemoeilijken. Een uiterst gevarieerd terrein met verschillende ondergronden, weliswaar 100% geasfalteerd. Daarenboven zijn de proeven niet enkel grondig hertekend, maar schotelen we opnieuw een 100% nieuwe proef voor!”

De wedstrijd gaat op vrijdagavond 6 september van start op vrijdagavond 19u00 waarbij niet alleen de deelnemers in de categorie REGULARITY65 aan de slag mogen, maar ook de deelnemers in de categorie REGULARITY50 krijgen een avondlus voorgeschoteld. “Op vrijdagavond gaan we dit jaar inderdaad meer actie voorschotelen. De deelnemers ‘REGULARITY50’ krijgen 3 regelmatigheidsproeven bij valavond voorgeschoteld en eindigen de openingslus rond 21 uur. De ‘REGLARITY65’ deelnemers krijgen reeds 5 proeven waarvan 2 in complete duisternis voorgeschoteld en eindigen de openingslus rond… 23 uur! Op zaterdag staan 2 lussen van 5 (!) verschillende regelmatigheidsproeven op het menu voor beide categorieën, inclusief de ‘circuitproef’ De Zoning aan de rand van het servicepark. Op zaterdag volgen de regularity tenoren trouwens een specifieke timing, zo’n 30 minuten na de doortocht van de laatste deelnemer aan de snelheidsrally. Op die manier garanderen we een wedstrijdritme zonder vertragingen of wachtrijen bij de start van de proeven!” 

U leest het goed: grondig aangepaste proeven met technische passages, proeven in de duisternis en maximaal 2 passages per regelmatigheidsproef aangevuld met de ingrediënten uit de voorgaande edities zullen van deze Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN opnieuw een niet te missen afspraak maken!

Verkenningen – timing – reglement – inschrijvingen 
Het voorlopig reglement alsook het inschrijvingsformulier is beschikbaar op de vernieuwde website www.omloopvanvlaanderen.be vanaf 15 juni. We vermelden graag nog dat -om de lijn van de andere events van het VHRS kampioenschap door te trekken- het verkennen van het parcours dit jaar is toegestaan, weliswaar enkel voor de deelnemers REGULARITY65. De optionele verkenningen vinden plaats op vrijdag 6 september vanaf 09u00 tot 11u30 en van 13u30 tot 15u00. Maximaal 1 passage is toegestaan. Beelden van de regelmatigheidsproeven zullen eveneens beschikbaar zijn 10 dagen voor aanvang van het evenement.

Download reglement